Yaşam

QNB Finansbank ve Artkolik’in ‘Kırılma Noktası: Hikayenin Sonunu Sen Yazarsın’ Sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu

QNB Finansbank ve Artkolik Sanat Platformu işbirliğiyle hayata geçirilen “Kırılma Noktası: Hikayenin Sonunu Sen Yaz” standı, 4 Mayıs’ta QNB Finansbank Crystal Tower’da gerçekleştirilen açılışın ardından sanatseverlerle buluştu. iklim krizi ve çevre sorunlarını çalışmalarının merkezine koyan zanaatkârların atık malzemelerle ürettikleri çalışmalardan oluşan stant. Sergide Bubi, Bedri Baykam ve Mehmet Özenbaş gibi Türk çağdaş sanatının değerli temsilcilerinin işlerine yer veriliyor. Stant, 5 Mayıs – 18 Haziran tarihleri ​​arasında her Cumartesi QNB Finansbank Kristal Kule’de ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

QNB Finansbank, Artkolik Sanat Platformu bünyesinde oluşturduğu “Kırılma Noktası: Hikayenin Sonunu Sen Yazarsın” standı ile iklim krizi ve çevre sorunlarına dikkat çekmeyi hedefliyor. QNB Finansbank’ın merkezi olan Crystal Tower’da açılışı yapılan stant, 5 Mayıs-18 Haziran tarihleri ​​arasında her Cumartesi ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Booby, Bedri Baykam ve Mehmet Özenbaş gibi Türk çağdaş sanatının değerli temsilcileri.

Çevre sorunlarını sokaklara yerleştiren 30 esnafın eserlerinin yer aldığı “Kırılma Noktası: Hikayenin Sonunu Sen Yazarsın” standı kapsamında Özge Günaydın’ın geri dönüştürülmüş kompozit malzeme ile ürettiği gerçek boyutlu gergedan “Rhinovella” sergileniyor. üretimlerinin özü,  Mehmet Özenbaş’ın kuzey ormanlarında kesilen ağaçlara dikkat çekmek için ürettiği “No 7”, Deniz Çobankent’in inşaat atıklarıyla ürettiği heykeller ve Türk çağdaş sanatının değerli temsilcilerinin atık malzemelerden ürettiği eserler QNB Finansbank’ta sergilenecek. Kristal Kule.

Sergiye paralel olarak, iklim krizi ve artan çevre sorunlarına dikkat çeken çocuk sanat atölyeleri de düzenlenecek. Artkolik işbirliğiyle gerçekleştirilecek bu atölyelerde çocuklar, küratör Denizhan Özer’in rehberliğinde atık malzemelerden eserler üretecekler.

Doğa-insan ilişkisinin olumsuz yönlerini ele alan sanatçıların günümüz yaşamına, çevre sorunlarına, küresel ısınmaya, beden politikalarına getirdiği eleştiri ve çözümlemelerin felsefi bir bakış açısıyla ortaya çıktığını söylemek yanlış olmaz. . Gelecek nesillere yaşanabilir ve keyifli bir dünya bırakmak için yaşadığı çevreyi, doğayı, bitki ve hayvanları koruyan “Kırılma Noktası” standının insanlara hikayenin sonunu yazmasını söylediğini açıkça söyleyebiliriz.” (Denizhan Özer, küratöryel metinden)

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu