Haber

Türkiye’nin En Yaşanabilir 1., Dünyanın En Yaşanabilir 2. Şehri; Avcılar

Birleşmiş Milletler desteğiyle bu yıl 75’ten fazla ülke ve 100 bine yakın şehrin katılımıyla Malta’da düzenlenen ‘Uluslararası Yaşanabilir Topluluklar Ödülleri’nde (Liv Com). Avcılar BelediyesiBaşarılı çalışmalarından dolayı ödüllendirildi.

1997 yılında başlatılan ve yerel çevre ve kalkınma yönetiminde en iyi uluslararası uygulamaları ön plana çıkaran, dünyanın en değerli “küresel ödüllü yarışmalarından” biri olan “ULUSLARARASI YAŞANABİLİR TOPLULUKLAR / LIV COM” ödüllerinde, AVCILARbüyük ödülü aldı.

Avcılar Belediye Başkanı Sayın Turan HançerliÖdül sonrası yaptığı açıklamada:

“Depreme eğilimli kentimizin birincil sorunu olan kentsel dönüşümden iklim krizine; Çevreye, kültüre, eğitime, sanata, spora, çocuklara, gençlere ve kadınlara yönelik hizmetlerimiz ve dünyaya örnek teşkil eden çalışmalarımızla yaşam kalitesini yükseltmek ve daha yaşanabilir bir toplum yaratmak için çalışıyoruz. Ülkemizi uluslararası düzeyde başarıyla temsil etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Birlikte daha güzel, daha yaşanır Avcılar inşa etmeye devam edeceğiz.

Teşekkürler, Avcılar . Hep birlikte daha uygun, daha güzel!” terimini kullandı.

Yarışmada Birleşik Arap Emirlikleri’nden Abu Dabi birinci oldu. Avcılarikinci, ülkemizden Eskişehir Belediyesi üçüncü oldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ovacikajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu