Haber

Oy pusulasına dikkat! Seçimde bu oyuna gelme

Cumhurbaşkanlığı İrtibat Bürosu Dezenformasyonla Mücadele Merkezi , bazı kesimlerin ortaya attığı saçmalıkları ve gerçekleri anlattı. Belirli aralıklarla doğru bilgileri paylaşarak vatandaşları aydınlatmak. Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, son haber bülteninde yine birçok saçmalığı çürütüyor.

SEÇİM PUSULASINDA ÇOKLU PAYLAŞIM

Bazı sosyal medya hesaplarından seçimle ilgili yanıltıcı bilgiler verilmeye başlandı. Seçimler 14 Mayıs’ta yapılacak. “Tepki vermek için oy pusulasında oy vermediğiniz adayın üzerine çarpı işareti koyun”Bu paylaşımların oy pusulasını geçersiz kılmaya yönelik bir manipülasyon olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada “Yüksek Seçim Kurulunca yayımlanan 135 sayılı Genelge ile Sandık Kurullarının oluşumu, görev ve yetkileri belirlenmiştir. Genelgenin 42. maddesi uyarınca üzerinde yazı, harf veya rakam yazılı veya şekil çizilmiş birleşik oy pusulaları, Bunların dışındaki basılı yazılar ve şekiller geçerli değildir.”söylendi.

“İSKENDERUN’DA KURULAN SAHRA HASTANESİ KAPATILDI” İDDİASI

Geçtiğimiz günlerde bazı sosyal medya hesaplarında “İskenderun’da kurulan sahra hastanesi çöktü, bölgede çadır kalmadı” iddiaları paylaşılmıştı. Olayın aslını açıklayan Dezenformasyon Çatışma Merkezi, “İskenderun Devlet Hastanesi’nde hasar tespit çalışmaları yapılana kadar konteynerler sahra hastanesi olarak kullanıldı. Görüntülerde meteorolojiden yapılan ‘şiddetli rüzgar uyarısı’ nedeniyle toplanan UMKE personel barınma çadırı görülüyor. Hastane şu anda hizmete açık. Ayrıca bölgede çadır bulunmadığı iddiası asılsızdır. Hatay’da bugüne kadar 107 bin 959 çadır ve 4 bin 115 konteyner kuruldu.”açıklama yaptı.

“1999’DAN SONRA DEPREM ZARARLARI İÇİN ÖDENEN 31 MİLYON TL GELMEDİ” İDDİASI

Muhalefet yanlısı bazı gazete ve televizyon kanallarında 1999 depremi sonrası zarar için ayrılan 31 milyon TL’nin görünürde olmadığı tezi gündeme getirildi. Konuyla ilgili gerçeği aydınlatan Dezenformasyon Çaba Merkezi, “17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sonrası hasar gören altyapının onarımı için ilgili kurumlarca yurt dışı proje kredilerinden 1 milyon 628 bin 337 dolar kullanılmış, ancak yönetmelik kapsamında gerekli formlar Hazine ve Maliye Bakanlığına verilmemişti. Bu nedenle muhasebe kayıtlarında yer alan “Teyitsiz Doğrudan Dış İlişkiler” “Proje Kredi Kullanım Hesabı”nda izlenen 1 milyon 628 bin 337 dolarlık tutar 2019 yılında teyit edilerek hesaplardan çıkarılmıştır. Sayıştay’ın tavsiyesi doğrultusunda Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen arşiv çalışması sonucu.açıklama yaptı

HASARLI BİNALARLA İLGİLİ ÖNLEM UYARISI YAPILAN KİŞİLER HAKKINDA İDDİA SORUŞTURMALAR

Bir diğer tartışmada Şanlıurfa’da hasarlı binalara girmemeleri için uyarıda bulunan iki kişi hakkında soruşturma başlatıldığı söylendi. Nitekim Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Bamyasuyu Mahallesi 147’nci sokakta bulunan Stat Apartmanı’ndaki binanın 5 Mart’ta mühürlendikten sonra ağır hasar gördüğü ve re’sen çöktüğü açıklandı.

Ancak iki kişinin sosyal medya hesaplarından Enkazın altında 15-16 kişi var, önlem almayan yetkililer, bu bela ensenizde” dedi.Davasında yüzsüz paylaşım yaptığı bu nedenle Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çağrıldığı açıklandı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu