Haber

Kayseri Kocasinanlı çocuklara satranç kursu

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Lider Çolakbayrakdar, Kayseri’nin Turgutreis İlçesi’ndeki Kocasinan Akademi sosyal tesisini ziyaret ederek satranç eğitimi alan çocuklarla sohbet etti. Kendileriyle yakından ilgilenen Önder Çolakbayrakdar, çocuklar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Minik sporcularla satranç oynayan Lider Çolakbayrakdar, çocukların zeka ve akıl oyunlarıyla hem eğlenip hem de öğrendiklerine dikkat çekerek, “Türkiye’nin geleceği satrançta kazanan çocuklardır. Allah onlara daima başarı nasip etsin. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle ilgili her alanda eğitim vererek sosyalleşmelerine, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Bu noktada çocukları ve gençleri satrançla tanıştırmak ve satranca olan ilgilerini artırmak amacıyla tesisimizin dersliğini satranca ayırdık. Öte yandan zeka oyunlarının eğitim açısından da çok değerli olduğunu bildiğimiz için bu yılın başında hayata geçirdiğimiz ‘Kocasinan IQ’ merkeziyle çocuklarımızın zihinsel gelişimlerine de büyük katkı sağlıyoruz. daha iyi problem çözme, düşünme aktivitelerini geliştirme, yaşamda karşılaşacakları zorluklarla baş etme ve yeteneklerini arttırma olarak sıralanabilir. . Tüm çabalarımız; Büyük ve Güçlü Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımızın daha iyi yetişmesi içindir. Onların gelecekleri adına, gelecekte de huzurlu ve mutlu olmaları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Satranç oynayan çocukların aileleri, Kocasinan Belediyesi’nin çocukların yeteneklerini geliştirmeye yönelik yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

haber-varto.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu